Purkutalkoot -hankkeen loppujulkaisun luonnos julkaistu

Miten nuoret tekevät koulutusvalintoja? Purkutalkoot-hankkeen loppuraportin luonnoksesta ”Mikä ois mun juttu” – Nuorten koulutusvalinnat sosialisaatiomaisemien kehyksissä selviää, että nuorten koulutusvalinnat kumpuavat yksilöllisten elämäntilanteiden kokonaisuuksista, joissa merkityksellisiä ovat niin perhe, kaverit, harrastukset, sosiaaliset ja kulttuuriset ilmiöt, rakenteet ja käytännöt kuin alueelliset tekijät. Mainitut tekijät muodostavat sosialisaatiomaisemien kontekstit, jotka ovat läsnä nuorten pohtiessa toisen asteen koulutusalojen työntö- ja vetotekijöitä.

Purkutalkoot-hanke on osa valtioneuvoston tutkimus ja selvitystoimintaa. Hankkeessa on ollut Otuksen lisäksi mukana Nuorisotutkimusseura ry ja hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana on toiminut OKM:n opetusneuvos Sanna Hirsivaara.

Voit tutustua loppuraportin luonnokseen täällä.

Hankkeen loppuseminaari järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriössä 12.9, jolloin loppuraportin suosituksia hiotaan vielä alan asiantuntijoiden voimin. Lopullinen loppuraportti julkaistaan tämän jälkeen.

Lisätietoja loppuseminaarista antaa (esim, ohjelma ja ilmoittautuminen): Kehittämispäällikkö Elina Havu, elina.havu@otus.fi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: